Simone

Simone groeide op in een muzikaal gezin. Vader schitterde in de jaren ‘40 en ‘50 als solist in een knapenkoor en won daarbij onder andere prijzen in het Kurhaus te Scheveningen. Moeders warme stem was alleen in huiselijke kring te horen waarbij haar dochters vaak 3 of zelfs 4 stemmig meezongen.

Simone is dus zo’n spreekwoordelijke muzikale appel die niet ver van de boom valt.
Tijdens een karaokewedstrijd bleek dat Simone het talent heeft om solo te zingen. Dat was de aanleiding om te professionaliseren en zanglessen te gaan volgen. Toen Simone haar techniek voldoende ontwikkeld had deed ze auditie bij Big Band Beaufort 9 waar ze haar professionele carriere als leadzangeres zou beginnen.

Vijf plezierige jaren later heeft Simone de big band verruild voor de coverband Expression. Opnieuw een prettige samenwerking die zes jaar zou duren.
Na Expression, en inmiddels alweer 11 jaar verder, lonkte het grote podium.

Simone sloeg het musical pad in waar ze, na een kleine rol in de musical “Carpe Noctem” een product van Stage Affairs, de hoofdrol speelde in de Udense musical “In de ban van de ringen”, in samenwerking met Bart Stultjens. Daarop volgde de rol van prinses Laya in de operette “Die Blume von Hawaii” onder leiding van Erica Verbeeten en de hoofdrol in “mijn vriend Bunbury” geproduceerd door Dan Loredan.

Na deze uitstap in de musical richtte Simone samen met Gaby, Benita en Marieke, de showband Dezzled op.
Tijdens een solo optreden, in 2005, bij de Sense of Harmony in Boekel werd Simone benaderd door de band Impact waar ze in maart 2007 haar carriere voortzette.

Door die jaren heen heeft ze veel samen gezongen met haar zus Leny op feesten, partijen, huwelijksmissen en uitvaarten. De samenklank is ook bijzonder mooi en toen nichtje Suzanne zich bij hun voegde was het harmonieus helemaal compleet. Onder de naam Twix of Trix traden de drie dames regelmatig op.

Na het uit elkaar vallen van Dezzled en Impact had ze in 2012 twee nieuwe uitdagingen:

STRAX is een superstrakke 12 koppige soul, funk en discoband. Door heel het land heeft ze diverse optredens gehad. Vooral de samenzang met Benito Darthuizen en Milene van der Smissen was geweldig. Een zeer energieke band!!
En SJANZ…….5 talentvolle dames die allemaal de nodige podiumervaring hebben. Ze zongen covers van toen en nu en overgoten deze met een speciaal Sjanz sausje.

Door de ervaring en de veelzijdigheid is haar repertoire enorm en valt ze ook regelmatig in bij diverse coverbands.

Enkele voorbeelden uit het repertoire van Simone: